x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    02 Mar 2008   •   00:00

Demachiantele pot provoca iritarea pielii? Adevărat. Demachierea asigură pielii o mai bună respiraţie, deoarece îndepărtează machiajul şi redă supleţea pielii. Este foarte important însă să îndepărtăm urmele de demachiant după ce l-am folosit. Orice urmă de demachiant poate provoca iritarea pielii şi uscarea tenului.

Retenţia de apă este corelată cu excesul de sare din dietă? Adevărat. Excesul de sare din dietă determină retenţia de apă în ţesuturi. Aceasta se manifestă prin umflarea zonei din jurul ochilor, prin umflarea mâinilor şi a picioarelor. Prima recomandare care se face în asemenea cazuri este limitarea consumului de sare.

Din cauza grăsimilor, nucile cresc colesterolul şi riscul de afecţiuni cardiovasculare? Fals. S-a dovedit că persoanele care mănâncă de două ori pe săptămână câte 30 g nuci sunt protejate de afecţiunile cardiovasculare. Efectul binefăcător al nucilor se datorează vitaminei E, care protejează vasele sangvine şi previne formarea plăcilor de aterom.

Varicela este periculoasă pentru femeile însărcinate? Adevărat. Infecţia cu virusul varicelei în primul trimestru de sarcină determină apariţia malformaţiilor congenitale la făt şi întârzierea creşterii. Medicii recomandă întreruperea sarcinii dacă viitoarea mamă s-a îmbolnăvit de varicelă. Pentru a evita asemenea situaţii, toate viitoarele mame trebuie testate serologic pentru a afla dacă au avut varicelă în copilărie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă