x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    08 Iun 2008   •   00:00

După vîrsta de 25 de ani, femeile trebuie să folosească cremele antirid pentru prevenirea îmbătrînirii tenului? Adevărat.

După vîrsta de 25 de ani, femeile trebuie să folosească cremele antirid pentru prevenirea îmbătrînirii tenului? Adevărat. Cremele folosite trebuie să aibă o consistenţă grasă, să fie hidratante. De asemenea, cremele antirid trebuie să conţină vitaminele A, C şi E, pentru a preveni acţiunea agresivă a poluării sau a radiaţiilor ultraviolete.

Vitaminele şi mineralele din suplimentele nutritive se asi­milează la fel de bine ca şi cele din alimente? Fals. În suplimente, principiile nutritive se găsesc într-o formă concentrată, şi nu în formă naturală, aşa cum se găsesc în alimente. Vitaminele şi mineralele din alimente sînt cel mai uşor de asi­milat. Niciodată un supliment nutritiv nu poate înlocui un fruct, o legumă crudă.

Soarele creşte riscul de cataractă? Adevărat. S-a demonstrat că expunerea prelungită la razele ultraviolete favorizează apariţia cataractei. Pentru a ne proteja ochii de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete, trebuie să ne alegem cu grijă ochelarii de soare. Ochelarii de soare de proastă calitate cresc riscul de afectare a ţesutului ocular şi a cristalinului.

Hipoglicemia poate apărea în situaţii de stres? Adevărat. Hipoglicemia precede de obicei o masă, dar poate apărea şi în situaţii de stres. Cele mai multe cazuri sînt înregistrate la persoanele care nu respectă programul meselor. Vorbim despre hipoglicemie atunci cînd nivelul glucozei din sînge a scăzut sub valori de 60 mg/dl. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă