x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    27 Iul 2008   •   00:00

Mierea este mai bună decît zahărul şi are mai puţine calorii? Adevărat. Mierea conţine 330 de calorii/100 g, în vreme ce aceeaşi cantitate de zahăr ajunge la 400 de calorii. Mierea este bogată în vitamine şi minerale. Zahărul însă este o substanţă chimic pură, fără vitamine sau minerale. Mai mult, zahărul furnizează aşa-numitele calorii oarbe, care consumă vitamine şi în minerale în procesul de ardere metabolică.Mierea este mai bună decît zahărul şi are mai puţine calorii? Adevărat. Mierea conţine 330 de calorii/100 g, în vreme ce aceeaşi cantitate de zahăr ajunge la 400 de calorii. Mierea este bogată în vitamine şi minerale. Zahărul însă este o substanţă chimic pură, fără vitamine sau minerale. Mai mult, zahărul furnizează aşa-numitele calorii oarbe, care consumă vitamine şi în minerale în procesul de ardere metabolică.

Scăderea presiunii atmosferice provoacă palpitaţii?
Adevărat. Scăderea presiunii atmosferice suprasolicită aparatul cardiovascular, de aceea apare tahicardia (palpitaţiile). Tahicardia se caracterizează printr-un ritm foarte rapid al bătăilor inimii. Palpitaţiile pot lua forma unor pulsaţii puternice în zona gîtului sau a bătăilor pronunţate în piept.

Ceaiurile diuretice sînt cea mai bună metodă de combatere a retenţiei de apă în ţesuturi?
Fals. În primă fază, ceaiurile diuretice pot fi de ajutor. Pe termen lung însă şi în exces, ceaiurile diuretice pot să provoace tulburări ale echilibrului lichidelor în organism, tulburări de ritm cardiac. De aceea trebuie administrate doar cu sfatul medicului.

La nou-născuţi este frecventă dermatita de scutece? Adevărat. Pampersul care i se pune copilului are un strat care nu permite aerisirea zonei. Ureea din urină, învelişul scutecului, favorizează apariţia dermatitei de scutece (iritaţii, mîncărimi). În această situaţie este recomandată înlocuirea pampersului cu un scutec din bumbac.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă