x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    11 Feb 2007   •   00:00
  • Dimineata trebuie sa ne spalam pe dinti de doua ori? Adevarat. Dimineata este bine sa ne spalam pe dinti inainte de a lua micul dejun, pentru a inlatura bacteriile acumulate in cavitatea bucala in timpul noptii. De asemenea, trebuie sa ne spalam pe dinti dupa ce am luat micul dejun.
  • HIV este acelasi lucru cu SIDA? Fals. HIV este abrevierea denumirii virusul imunodeficientei umane. HIV infecteaza receptorii CD4 - celule ale sistemului imunitar, pe care le foloseste ca poarta de intrare in organism. Aproape toate persoanele infectate cu HIV si netratate vor dezvolta in cativa ani SIDA (sindromul imunodeficientei dobandite). Varfurile despicate ale parului pot fi tratate cu ajutorul balsamurilor? Fals. Balsamul reda parului stralucirea si il hidrateaza.
  • Pentru a scapa de varfurile despicate, singura solutie este o noua tunsoare. Ciupercile au proprietati nutritive apropiate de cele ale carnii? Adevarat. Ciupercile se apropie mult de carne datorita continutului de glicogen - zaharul de rezerva specific carnii, similar amidonului continut de plante. De aceea, ciupercile sunt un fel de hibrid intre proteina vegetala si cea animala, sunt foarte bogate in aminoacizi, in special glutamat, care le da un gust apropiat de cel al carnii.
  • Antibiograma arata ce tip de antibiotice sunt eficiente pentru a scapa de o infectie? Adevarat. Din cauza abuzului de antibiotice, bacteriile devin rezistente la acestea. Antibiograma, efectuata inainte de inceperea tratamentului, stabileste ce medicamente ne ajuta sa scapam de infectie.
  • ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă