x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

07 Ian 2007   •   00:00
  • Daca am ingerat produse toxice (benzina, motorina, insecticide, substante chimice pentru menaj), se pot folosi antidoturi precum laptele sau apa cu sare? Fals. Nici unul dintre aceste remedii nu este indicat de medici. Ele nu doar ca nu au efect, dar pot agrava starea pacientului care a suferit o intoxicatie. Nici provocarea de varsaturi nu este o solutie recomandata de medicina de urgenta. Victima trebuie transportata de urgenta la cel mai apropiat spital, unde medicii ii vor efectua un lavaj gastric.
  • Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce un autovehicul? Adevarat. Daca intentionati sa urcati la volan sub influenta alcoolului, trebuie sa tineti cont ca veti avea o viteza de reactie mult mai mica, stare de somnolenta si putere de concentrare foarte scazuta.
  • Formele usoare de degeraturi la maini si picioare se maseaza si se incalzesc cu apa fierbinte? Fals. Aceste metode agraveaza furnicaturile si mancarimile care apar in urma unei degeraturi. Medicii recomanda acoperirea zonelor afectate cu haine uscate si consumul de lichide calde. Formele severe de degeraturi necesita spitalizare urgenta.
  • Cu cat facem mai multe exercitii fizice, cu atat vom fi mai in forma? Fals. Pentru ca medicii avertizeaza ca activitatea fizica in exces are efecte negative asupra sanatatii. "Cel mai indicat este ca timpul dedicat activitatii fizice sa nu depaseasca o ora zilnic", spune dr. Mehmet Oz, din cadrul Universitatii Columbia. In cazul in care depasim o ora de exercitii, riscam sa ne suprasolicitam si suntem mai expusi accidentelor.
  • ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă