x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei ALERTĂ - Sistemul care gestionează cardurile de sănătate este blocat

ALERTĂ - Sistemul care gestionează cardurile de sănătate este blocat

18 Sep 2015   •   10:08
ALERTĂ - Sistemul care gestionează cardurile de sănătate este blocat

Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a blocat vineri dimineaţă, însă acest lucru nu trebuie să afecteze accesul pacienţilor la servicii medicale sau să îl îngreuneze, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase.

"În această dimineaţă, a apărut o defecţiune la sistemul cardului de sănătate, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienţilor la servicii medicale sau să îl îngreuneze. Există normele de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situaţie în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline. Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem. Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore", a explicat Tănase.

Ea a precizat că acest lucru trebuie respectat de toţi furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări.

"În cazul în care mai sunt furnizori care nu îşi reamintesc acest lucru, CNAS a postat pe site paşii care sunt de urmat în această situaţie. Important este ca pacienţii să nu aibă de suferit în astfel de situaţii", a mai spus purtătorul de cuvânt al CNAS.

Potrivit acesteia, în prezent, specialiştii IT ai CNAS lucrează pentru remedierea problemei.


×