x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atentie la sucul de grapefruit!

Atentie la sucul de grapefruit!

11 Feb 2005   •   00:00

Studii recente realizate de un grup de medici de la School of Nursing din cadrul Centrului Medical Rochester University au stabilit ca sucul de grapefruit, asociat cu unele medicamente, poate avea efecte negative, in special la nivelul rinichilor, sau poate fi chiar fatal.

OANA VATASELU

SEMNAL. Sucul de grapefruit este gustos, dar combinat cu medicamente poate fi periculos!
O femeie care ia anticonceptionale si, totodata, bea mult suc de grapefruit poate ramane insarcinata. Cercetatorii americani au observat ca acest suc anihileaza efectul pilulelor.

De asemenea, nu este indicat sa combinati sucul de grapefruit cu antidepresivele, antibioticele sau cu medicamentele prescrise in cazul afectiunilor cardiovasculare.

ANTIBIOTICE. Combinat cu antibiotice, acest suc poate produce diaree sau mai grav poate prelungi infectia, pentru ca antibioticele isi diminueaza efectul.

Medicamentele administrate contra bolilor cardiovasculare ii reduc efectul. Cercetatorii care au efectuat acest studiu sustin ca la multi cardiaci care isi respecta medicatia indicata, dar consuma suc de grapefruit tensiunea arteriala ramane tot ridicata, iar ritmul batailor inimii neregulat.

DIETE DE SLABIT. Prin acest studiu, medicii americani incearca sa atraga atentia asupra evitarii combinarii grapefruitului cu medicamente. Avertismentul cercetatorilor vizeaza mai ales persoanele care urmeaza diete de slabit. Se stie ca majoritatea dietelor de slabit se bazeaza foarte mult pe sucuri de fructe, inclusiv de grapefruit.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă grapefruit