x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Avertisment - Pericolul stimulentelor intelectuale

Avertisment - Pericolul stimulentelor intelectuale

de Georgeta Licsandru    |    16 Iul 2005   •   00:00
Avertisment - Pericolul stimulentelor intelectuale

Cercetatorii de la Institutul Foresight (Marea Britanie) avertizeaza ca printre copii si adolescenti este in crestere consumul de stimulente intelectuale.
Aceste produse sunt administrate in vederea imbunatatirii performantelor in timpul examenelor. Pe langa efectele adverse care ar putea aparea, britanicii sunt ingrijorati si pentru ca acesti copii ar putea avea un avantaj in fata celor care nu iau stimulente. Ei nu resping posibilitatea ca, in viitor, tinerii si copiii care sustin examene sa fie supusi unor teste antidrog, la fel ca si sportivii, pentru a se constata daca au luat "substante care sa contribuie la imbunatatirea performantelor".

ESTIMARI. Potrivit estimarilor celor de la Institutul Foresight, in urmatorii 20 de ani, stimulentele intelectuale ar putea fi luate constant, ajungand la fel de des intalnite precum cafeaua. Pe piata britanica exista deja unele medicamente care ajuta la imbunatatirea performantelor intelectuale. Astfel, un medicament prescris copiilor care nu se pot concentra este folosit adesea de studenti pentru a-si imbunatati performantele in sesiune. Un alt medicament care combate tulburarile somnului este utilizat de cei care vor sa isi aminteasca mai bine cifrele.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă