x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cardiacii, insomnia si canicula

Cardiacii, insomnia si canicula

03 Aug 2004   •   00:00

Se mai constata ca vara isi fac de cap si insomniile. Tocmai de aceea, medicul trebuie sa prescrie bolnavilor de cord sau de vase un medicament usor ce amelioreaza somnul, acest medicament slab stimuleaza sistemul nervos sa induca somnul fara a aduce somnolenta a doua zi.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Profesorul doctor Mircea Cinteza, seful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul de Urgenta Universitar Bucuresti: cardiacii pot folosi ventilatoarele sau sistemele de aer conditionat, fiindca acestea ajuta corpul sa nu transpire excesiv. Pentru suferinzii de inima si vase, concediul trebuie sa se desfasoare in localitatile de deal, desi pot fi alese si statiunile de munte, fiindca in Romania acestea nu depasesc 1.000 de metri. Vacanta la mare sau in statiunile de campie cu bai sarate, gen Amara, trebuie sa fie aprobata de medic, fiindca atmosfera lor poate genera o anume stare de nervozitate.

In perioada verii, inghitirea pastilelor de nitroglicerina trebuie facuta cu mare atentie, caci nitroglicerina este unul dintre cele mai puternice vasodilatatoare si ea se suprapune peste tratamentul uzual cu medicamente vsodilatatoare si peste efectul dat de caldura, care dilata sistemul vaselor. Pe timpul verii, nitroglicerina se ia numai la durerea de gheara in piept, nu se face abuz de nitroglicerina cand ti-e doar rau, cu dureri de cap si ameteli. Dar despre conduita cardiacului pe timp de vara, in articolul urmator.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă