x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Casatoria versus cheful de dragoste

Casatoria versus cheful de dragoste

de Magda Marincovici    |    15 Oct 2005   •   00:00
Casatoria versus cheful de dragoste

Viata sexuala este decisiva intr-un cuplu. In mod normal, libidoul scade in timp. Fenomenul pare mai evident la femeile casatorite. Totusi, curba descendenta a libidoului nu trebuie sa devina o regula.

Imaginea cuplului care emana bucurie, optimism se estompeaza rapid. Locul afectiunii este luat de indiferenta. Iar partenerii nu se mai surprind cu pofta nebuna de a face dragoste. Treptat, el, dar mai ales ea nu mai au aproape nimic din amantul si amanta de altadata. Aceasta modificare in comportamentul sexual al partenerilor este observata mai ales la cuplurile casatorite.

INTERES. Potrivit unui studiu recent publicat, o femeie maritata din 10 declara ca pur si simplu si-a pierdut interesul pentru sex mai rapid decat se astepta. Astfel, cele mai multe femei spun ca in mai putin de doi ani de la oficializarea cuplului inregistreaza o scadere a numarului raporturilor sexuale.

Prabusirea aproape periculoasa a libidoului mai ales in cazul femeilor, la putin timp dupa ce s-au casatorit, este pusa in primul rand pe seama nevoii de mai mult timp pentru educatia copilului. In al doilea rand, creste numarul femeilor care sunt mai mult atrase de implinirea pe plan profesional decat in plan sexual. Dar apare si o contradictie: in timp ce sotul vrea mai mult sex, sotia pare la polul opus. Ceea ce fireste este o importanta sursa de insatisfactie in planul vietii sexuale.

COMUNICARE. In aceste situatii, specialistii disting un pericol pentru cuplu. Solutia: fantezia sexuala si comunicarea intre parteneri. "Fantezia este inepuizabila, tonica si reprezinta un liant puternic." Specialistul nostru, doctorul Daniel Popescu, ne mai reaminteste ca "sexualitatea are un rol major in armonia cuplului, care presupune comunicare. Sexualitatea este un fenomen evolutiv, trainicia lui este conditionata de angajamentul celor doi parteneri, reprezinta o placere impartita in doi".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă