x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce face inima in timpul furtunii?

Ce face inima in timpul furtunii?

02 Aug 2004   •   00:00

Ce se intampla cu inima si cu vasele cardiacilor pe tip de canicula sau cand se razvrateste natura intr-o furtuna?

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Iata doar cateva dintre tulburarile organismului atunci cand se isca furtuna. Caderea de presiune reasaza presiunea in vase si in inima, schimba si tonusul nervos, de pilda, scaderea presiunii la barometru favorizeaza astenia.

Iata cateva consideratii pentru bolnavii cardiovasculari facute de profesorul Mircea Cinteza, seful clinicii de cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Caldura dilata vasele, in plus, caderea de presiune obliga sistemul nervos sa se adapteze, asa ca acesta comanda si el scaderea presiunii in vase. Aceste efecte se suprapun peste tratamentul cu vasodilatatoare si de aceea, din pricina caniculei, medicul trebuie consultat pentru a adapta terapia bolnavului cardiovascular la conditiile de canicula estivala.

Este motivul pentru care, asa cum ne sfatuieste profesorul doctor Mircea Cinteza, suferindul de inima si de vase sa evite a iesi din casa la orele de canicula. De asemenea, este intelept ca acesti suferinzi sa iasa afara mai ales dimineata si seara. Dar daca meteorologii ne avertizeaza ca se pune de furtuna, cardiacul mai bine sa ramana in casa.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă