x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ceaiul verde ne tine tineri

Ceaiul verde ne tine tineri

de Georgeta Licsandru    |    27 Iun 2005   •   00:00

Ceaiul verde poate preveni aparitia bolilor autoimune, sustine biologul american Stephen Hsu, de la Colegiul de Medicina Georgia.

Ceaiul verde poate preveni aparitia bolilor autoimune, sustine biologul american Stephen Hsu, de la Colegiul de Medicina Georgia.
Acesta a studiat proprietatile terapeutice ale ceaiului verde in cazul afectiunilor oncologice. Polifenolii pe care ii contine ceaiul apara ADN-ul celulelor de radicalii liberi, care stau la baza bolilor neurodegenerative, a cancerului sau a imbatranirii precoce.

BOLILE AUTOIMUNE. Ultimele cercetari ale dr. Hsu se refera la bolile autoimune (printre care se numara diabetul zaharat de tip I si artrita reumatoida) si la consumul de ceai verde in aceste cazuri. Bolile autoimune au un mecanism comun de dezvoltare, si anume - sistemul imunitar incepe sa atace tesuturile. Stephen Hsu a atras atentia de asemenea asupra xerostomiei (uscaciune excesiva a gurii - n.r.), o boala autoimuna, care afecteaza glandele salivare. Aceasta boala se inregistreaza la 30% dintre adultii americani, in timp ce in China, de aceasta afectiune sufera doar 1%-2%. Dr. Hsu explica acest numar mic de cazuri prin consumul frecvent de ceai verde in Asia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă