x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cititorii intreaba, specialistul raspunde

Cititorii intreaba, specialistul raspunde

07 Iun 2004   •   00:00

La problemele de sanatate mentionate in scrisorile dvs., doctor Stefan Manea va indica o serie de tratamente naturiste. Speram ca retetele prescrise de specialistul nostru contribuie la refacerea sanatatii dvs. Va asteptam in continuare scrisorile.

Gabriela Mircescu, Slatina: „Vreau sa merg la mare in concediu si imi doresc sa scap de celulita. Am incercat cu masaj, cu regim alimentar, dar degeaba. Va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist anticelulita".
Raspuns: Respectati regimul alimentar necesar (cu branza de vaci, carne de vita si pasare fierte, peste, zarzavaturi, fructe si sucuri de fructe, paine neagra, de tarate sau de secara); evitati prajelile (inclusiv incalzirea uleiului), untul, margarina, smantana, zaharul. Faceti cura de visine. Eliminati eventualele dereglari metabolice, endocrine (tiroida, ovare etc.), de circulatie periferica. Faceti masaje, frectii cu perie, gimnastica, inot, jocuri sportive.

Ca tratament fitoterapic va recomandam:
  • Supliform-gel, masaje locale cu acest gel, timp de 10 minute de 3 ori pe zi - 12 zile, alternativ cu: ulei de ricin 10 ml + ulei volatil de fenicul (3 picaturi) + tinctura de ienupar (5 picaturi);
  • Tinctura de ienupar - un flacon: 12 picaturi de 3 ori pe zi (inainte de mese); se pun intr-o ceasca de decoct de visine (1 lingura de cozi de visine la 0,25 l apa, care se fierbe 10 minute la foc mic);
  • Spirulina tablete de 500 mg: inainte de mesele de dimineata si pranz cate 2;
  • Maganghinar doua cutii: 3 tablete pe zi, inainte de mese, cu infuzie de tei sau de menta;
  • Extract hidroalcoolic de mesteacan un flacon: 20 de picaturi de 2 ori pe zi, inainte de mese.
    In eventualitatea inflamatiei (inrosirii usoare) sau sensibilizarii dureroase, puteti face separat si masaj cu amestec de extracte uleioase de galbenele, musetel si busuioc.

    T.C., Vaslui: „Anul trecut in martie am fost diagnosticata cu cancer mamar si mi-a fost extirpat sanul stang. Din acest motiv sunt pensionata medical, cu gradul II de invaliditate. Doresc sa stiu daca diagnosticul meu corespunde gradului II sau gradului I pentru pensia de boala".
    Raspuns: Asupra modului de incadrare a dosarului dvs. va puteti adresa la Ministerul Sanatatii si Familiei, prezentand cazul dvs., cu copii ale documentelor medicale de diagnosticare, expertiza (bilet de iesire din spital etc.).
  • ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă