x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cunoasteti-va partenerul inca de la prima intalnire

Cunoasteti-va partenerul inca de la prima intalnire

18 Mar 2005   •   00:00

Comunicarea dintre oameni nu inseamna numai cuvinte. De multe ori spunem ceva prin gesturi, priviri, chiar prin tacere, toate acestea fiind uneori mai incarcate de sens decat cuvintele.

GEST. Barbia sprijinita in maini inseamna deschidere sufleteasca
Cercetatorul american Albert Mahrabian a facut un studiu pe aceasta tema si a ajuns la concluzia ca, intr-un dialog, 35% din mesaj se transmite prin cuvinte, iar 65% prin gesturi. Acest lucru, considera el, trebuie sa ne faca sa ne gandim mai mult la importanta gesturilor noastre, adica la limbajul trupului.

DESCIFRARE. Daca tinerii ar urmari putin gesturile si atitudinea partenerului, ar putea vedea inca de la prima intalnire cu ce fel de om au de a face. Gesturile si semnalele inconstiente transmise fie prin privire, fie prin voce sau prin pozitia corpului pot fi ori deghizarea unei lipse de vocabular, ori, dimpotriva, o maiestrie a comunicarii. Cercetatorul amintit descifreaza semnificatia gesturilor si atitudinilor unei persoane. Astfel, barbia ridicata este semn de superioritate, bustul retras, ca si bratele si picioarele incrucisate, inseamna neincredere in celalalt, atitudine de asteptare, in timp ce mainile tinute sub barbie sunt semn de deschidere sufleteasca. Capul si barbia coborate sunt semnalele ostilitatii si lipsei de incredere, a timiditatii, iar zambetul senzual si surasul continuu sunt semne clare de invitatie sexuala, dar si de supunere. Tremurul genelor indica o persoana duplicitara sau care minte. Puteti corela toate acestea cu vorbele frumoase care vi se spun sau nu si sa faceti un portret rapid al persoanei care incearca sa va seduca. Este posibil ca si partenerul sa stie "traducerea" gesturilor dumneavoastra, asa ca este indicata sinceritatea. (Daniela Sontica)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă