x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fricosul are necazuri la rinichi

Fricosul are necazuri la rinichi

de Florin Condurateanu    |    29 Aug 2010   •   00:00
Fricosul are necazuri la rinichi

Acupunctura practicată de mii de ani pe miliarde de chinezi consideră că organele sunt sediile unor trăiri, unor trăsături de caracter. Astfel, rinichii găzduiesc laşitatea, frica, mai ales când aparatul rinichilor are deficienţe. Tocmai de aceea, cei fricoşi ar fi bine să-şi trateze rinichii, să facă profilaxie, pentru că acolo se vor cuibări boli renale. Un alt exemplu al filozofiilor terapeutice ale medicinei naturiste din China este ficatul, generalul organismului. Ficatul stabileşte strategiile. După ce a semnalat aceste teorii, medicul primar doctor Teodor Coldea, directorul medical al Centrului de terapii naturiste Diperiavitamed, dezvăluie din subtilităţile acupuncturii.

Acupunctura se adresează atât planului fizic, cât şi planului emoţional. Medicina alopată cu pilulele de sinteză chimică se concentrează asupra unei crize, dar apoi nu se mai ocupă de echilibrarea energetică a organismului. Medicamentele chimice liniştesc pe moment durerile, crizele, dar, potolindu-le, ascund cauzele, iar suferinţele se pot reîntoarce.

Omul învaţă de la medicul specializat în terapii din China cum să se echilibreze singur, prin forţele proprii. Înţelege de la medicul acupuncturist că vindecarea porneşte de la suflet. Boala e şi un mare ghinion, dar şi prilejul de a învăţa ceva, de a primi o lecţie de viaţă. Sufletul medicului naturist trebuie să găsească o cale de a comunica, de a discuta cu sufletul pacientului. Un om se vindecă şi atunci când medicul naturist i-a restabilit încrederea în forţele proprii, când medicul îi activează legăturile cu familia. Vindecarea porneşte şi de la iubire, dar de la o iubire altruistă, nu egoistă.

Acupunctura îl echilibrează pe suferind la nivel energetic, dar îl echilibrează şi la nivelul sângelui. Prin biorezonanţă, pacientului i se descoperă bagajul de vitamine, de minerale, de elemente, de hormoni etc. La doi oameni cu aceeaşi boală, dezechilibrele pot fi diferite, şi medicul pune acele de acupunctură în puncte diferite. Acupunctura este specifică fiecărui suferind, este individualizată. Iată şi alte aspecte. Pe spate, de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, se află puncte pentru pancreas şi pentru rinichi. După cum, tot pe spate, se află şi puncte pentru memorie. De aceea, în perioade de examene, de efort mare intelectual e bine să fie întărite, prin acupunctură, aceste puncte corespunzătoare memoriei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă