x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gripa A H1N1, promisiune de vaccin

Gripa A H1N1, promisiune de vaccin

27 Iul 2009   •   00:00

Keiji Fukuda, director, responsabil cu gripa în cadrul OMS, a precizat că laboratoarele se străduiesc să accelereze producţia de vaccin înainte de intrarea emisferei nordice în se­zo­nul gripal.

Primele doze ar putea fi dis­ponibile în septembrie şi oc­tom­brie. În legătură cu răspândirea bolii, responsabilul OMS a subliniat cifra de două miliarde de infecţii în actuala pandemie de gripă şi că abia ne aflăm în primele stadii ale acesteia.

În le­gă­tură cu cele 100.000 de noi cazuri înregistrate într-o săptămână în Ma­rea Britanie, Keiji Fukuda a spus că aceste cifre sunt conforme previziunilor OMS.


Gripa A H1N1 va afecta dramatic transporturile aeriene şi turismul european. De aceea avem nevoie de măsuri speciale, prin care să protejăm aceste sectoare, semnează vicepreşedintele Parlamentului European, Rodi Kratsa.
Demnitarul european a citat o estimare realizată de Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), potrivit căreia numărul de pasageri va scădea dramatic din cauza pandemiei de gripă porcină, iar transportatorii vor înregistra pierderi importante. Transporturile au fost deja afectate de criza economică internaţională.
Potrivit unei statistici realizate de IATA, în martie 2009  numărul de pasageri a scăzut cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă