x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gripă porcină într-o şcoală din Slobozia

Gripă porcină într-o şcoală din Slobozia

de Eugenia Mihalcea    |    17 Sep 2009   •   00:00

Primul caz de gripă porcină într-o şcoală românească a fost confirmat, astăzi, de Centrul Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile la o elevă din Slobozia. Cursurile clasei în care învaţă aceasta vor fi suspendate de joi pentru şapte zile.



"Probele de laborator au fost confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino ca fiind pozitive. În prezent, eleva se află izolată, iar medicii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au demarat ancheta epidemiologică pentru supravegherea şi urmărirea stării de sănătate a tuturor contacţilor", au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.  

Îmbolnăvirea elevei de gripă porcină va duce la închiderea clasei în care învaţă şi la izolarea colegilor săi pentru şapte zile, iar confirmarea a cel puţin trei cazuri diferite în aceeaşi şcoală ar atrage după sine suspendarea activităţii în unitatea şcolară, tot pentru o săptămână, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, potrivit planului de măsuri de prevenire a gripei porcine, unităţile de învăţământ îşi vor organiza Comitete de gripă, care vor fi responsabile cu informarea şi educarea părinţilor şi a elevilor privind prevenţia îmbolnăvirii, cu monitorizarea şi raportarea cazurilor cu simptome ale afecţiunilor respiratorii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă