x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Infidelitatea este atuul barbatilor

Infidelitatea este atuul barbatilor

21 Ian 2005   •   00:00

Infidelitatea nu mai este atat de sever condamnata ca altadata. Asa se motiveaza coborarea infidelitatii in topul cauzele de divort. Avans in ceea ce priveste infidelitatea a luat de-a lungul timpului femeia.

MAGDA MARINCOVICI

ATITUDINE. Infidelitatea barbatului isi poate gasi explicatii si in comportamentul sexual al femeii
Cu tot efortul ei de a alerga umar la umar cu barbatul pe panta infidelitatii, femeia pare condamnata a fi a doua in aceasta cursa.

Sondaje recente arata ca aproximativ 10% dintre femei sunt infidele, in timp ce peste 25% dintre barbati au acest comportament.

Procentele privitoare la infidelitate pe sexe au evoluat foarte mult. Ele reflecta automonia sexelor intretinuta de autonomia financiara a barbatului si femeii. Saltul este mai spectaculos in cazul femeilor. Ele si-au atenuat mult din statutul traditional de casnica, in favoarea celui de femeie cu succes in cariera profesionala. Castigand in autonomie, femeile au adoptat mult din comportamentul "masculin".

Cu toate aceste modificari comportamentale, barbatii vor ramane campioni ai infidelitatii, deoarece ei diferentiaza mai greu sexualitatea de dragoste. In schimb, femeile vor fi permanent acele fiinte care au nevoie de a iubi si a fi iubite pentru a face amor.

LUPTA. In aceste conditii, cuplul va fi intr-o lupta permanenta de a rezista. In continuare, descoperirea adulterului reprezinta o catastrofa pentru persoana inselata. Iar psihologii sunt de parere ca aceasta optica nu se va modifica foarte mult in viitor.

Pentru a explica acest dezechlibru intre infidelitatea feminina si cea masculina, medicul Daniel Popescu face apel la genetica. Barbatul, prin natura lui, are nevoie de eliberare a spermatozoizilor. Cand aceasta nevoie nu este satifacuta in cuplu, barbatul va recurge la solutia adulterului.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă