x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Georgeta Licsandru    |    27 Feb 2008   •   00:00

27 februarie 2008: ONCOLOGIE. În anul 2007 s-a înregistrat o creştere cu 10% a numărului bolnavilor de cancer faţă de 2006.

ONCOLOGIE. În anul 2007 s-a înregistrat o creştere cu 10% a numărului bolnavilor de cancer faţă de 2006. Aceasta este una dintre concluziile controlului efectuat de Ministerul Sănătăţii Pu­blice în unităţile sanitare, prin care se derulează programul “Tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice”. La începutul lui 2007 s-a estimat că vor beneficia de medicamente prin acest program 76.308 bolnavi. Conform raportărilor caselor de asigurări de sănătate, numărul bolnavilor care au beneficiat de medicamente a fost de 84.669, ceea ce reprezintă o creştere cu 11% faţă de estimări. Controlul efectuat în secţiile de oncologie, în ambulatoriile de oncologie, în farmaciile cu circuit deschis sau închis a scos la iveală şi probleme legate de accesul la medicamente, de greutatea asi­gurării medicaţiei în pediatria oncologică.

 

MEDICI DE FAMILIE. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că, în perioada 15 martie-15 mai, medicii de familie vor primi laptopuri şi imprimante. S-a finalizat licitaţia pentru achiziţionarea acestora şi au fost încheiate acordurile cadru cu cei trei furnizori câştigători ai licitaţiei. Vor fi achiziţionate software de bază, licenţe antivirus, soluţii software pentru medicina de familie şi pentru programul naţional de diabet. Până la 15 martie vor fi încheiate contractele comerciale, urmând ca în perioada următoare laptopurile şi imprimantele să ajungă la medicii de familie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă