x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Iun 2005   •   00:00


  • 9 iunie 2005
  • Modernizare - Investitii straine la IOMC

    La Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului (IOMC) "Prof. dr. Alfred Rusescu" a fost finalizata prima etapa a lucrarilor de reamenajare si modernizare. Investitiile au insumat 80.000 de dolari si au fost facute in memoria dr. Sheldon Schiller, medic oftalmolog american care a sprijinit incepand din 1990 sistemul sanitar din tara noastra prin actiuni caritabile. Astfel, au fost renovate intrarea principala, holul, receptia si sala de asteptare. La intrarea principala a fost amenajata o rampa pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati fizice. Lucrarile vor continua cu renovarea unor cabinete si saloane. (Georgeta Licsandru)

    INTERDICTIE. Curtea Suprema a Statelor Unite a interzis folosirea marijuanei in tratamentele medicale, practica autorizata treptat de 10 state din 1996 pana in prezent. Chiar daca drogul este folosit in cazul bolnavilor de SIDA, cancer sau scleroza in placi, Curtea a decis ca nu se poate permite bolnavilor cultivarea si consumul de marijuana pentru uz propriu, pentru ca acest lucru ar duce la cresterea ofertei de droguri pe piata.

    ANESTEZIE. In Romania a inceput saptamana aceasta un turneu national de educatie prin simulare, cu titlul Mobile Anaesthesia Simulation Center (MASC), si un program de medicatie continua, "Anestezia fara riscuri". Turneul a fost initiat de Compania farmaceutica Abbott Laboratories, iar unitatea medicala mobila Abbott - MASC va ajunge in perioada 8-16 iunie in patru dintre cele mai importante centre universitare din Romania: Bucuresti, Targu Mures, Cluj-Napoca si Timisoara. Educatia prin simulare este cea mai moderna tehnica de instruire profesionala in anestezie folosita pe scara larga in Europa si Statele Unite ale Americii.

    ORGANE. La Clinica de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Timisoara a inceput sa functioneze sistemul de prelevare de organe de la pacientii aflati in moarte cerebrala. Medicii de aici au efectuat pentru a doua oara in decurs de 10 zile o astfel de interventie. Spitalul Judetean Timisoara este singurul din tara unde s-au recoltat, anul aceasta, organe de la pacienti aflati in moarte clinica, avand acceptul familiilor.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă