x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Ian 2007   •   00:00
STUDIU. Brighton a fost selectat ca orasul cu cei mai sanatosi oameni din Marea Britanie, in cadrul unui top realizat de Sky Travel. Studiul a stabilit ca Brighton merita aceasta pozitie pentru ca populatia sa circula cu bicicleta, face yoga si mananca in special legume. In plus, in Brighton exista un numar peste medie de sali de gimnastica, antrenori personali, magazine sportive. Numarul de fast-food-uri care servesc mancare nesanatoasa este cu mult mai mic decat in alte locuri.

CARD. Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti elibereaza, in saptamana 8-13 ianuarie, certificate de inlocuire provizorie a cardului european de asigurari de sanatate numai pentru asiguratii care au programate deplasari in tarile membre ale Uniunii Europene pana in 15 ianuarie. Potrivit presedintelui CASMB, Cristian Toma, certificatele vor fi eliberate in maximum 24 de ore de la depunerea actelor.

GENETICA. O echipa de cercetatori israelieni au descoperit ca barbatii care au fetite prezinta o predispozitie genetica pentru cancer de prostata. Tatii cu una sau doua fetite au un risc cu 40% mai mare de a face cancer de prostata, in comparatie cu cei care au cel putin un fiu. Cu cat numarul fiicelor este mai mare, cu atat riscul este mai crescut, au aratat cercetatorii. Studiul a cuprins 38.000 de barbati, dintre care 712 au fost diagnosticati cu cancer de prostata.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă