x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Dec 2006   •   00:00
INIMA. Un canadian cardiac, Gerard Langevin, in varsta de 65 de ani, este primul om din tara sa care traieste fara sa-i bata inima, dupa ce i s-a implantat o inima mecanica. "Una dintre particularitatile acestui aparat, numit «Prietenul de suflet II», al societatii Thoratec, este ca, pulsand sange incontinuu, face ca pacientul sa nu aiba puls", explica purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar McGill din Montreal, unde a fost efectuata operatia de implantare a inimii mecanice.

MANAGERI. Ministrul Eugen Nicolaescu a strigat catalogul celor 339 de manageri de spitale care au promovat concursul pentru ocuparea functiei de manager din spitalele publice. Dintre acestia, 304 au ocupat posturi in spitalele subordonate autoritatilor de sanatate publica, iar 35 in institutele si spitalele subordonate Ministerului Sanatatii. Noii manageri au primit ordinele de numire si contractul de management. Ministrul le-a cerut acestora sa asigure servicii de calitate, sa chibzuiasca banul public, sa creasca multumirea pacientilor.

SUCUL DE MORCOVI. Campania "Esti gata pentru suc de morcovi?", care a urmarit incurajarea consumului acestui produs sanatos, s-a incheiat luna aceasta dupa 10 luni de desfasurare. Proiectul a fost initiat de Uniunea Europeana (UE) si Uniunea Nationala a Producatorilor de Sucuri din Polonia si nu a promovat o anumita marca de suc de morcovi. Romania se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste consumul de sucuri naturale, cu 2,5 l pe cap de locuitor fata de 25 l - consumul mediu in UE si 40 l in Germania.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă