x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Dec 2006   •   00:00
CANCER. Obezitatea creste riscul de recidiva in unele cazuri de cancer. De aceea, mentinerea unei greutati normale si a unei bune forme fizice este deosebit de importanta pentru supravietuitorii unui cancer, conform unui studiu realizat de American Cancer Society. In studiu se mai precizeaza ca, din cauza excesului de greutate, supravietuitorii unui cancer risca sa fie diagnosticati si cu boli cardiace sau diabet.

LONGEVITATE. Secretul longevitatii se afla in vinurile rosii din Sardinia si sud-vestul Frantei. Cercetatoriii britanici au descoperit ca in aceste zone se produce vinul cu cele mai multe substante care ofera protectie inimii. Profesorul Roger Corder, de la Institutul de Cercetare William Harvey, din Londra, crede ca secretul se afla in metoda de obtinere a vinului rosu. In Sardinia si sud-vestul Frantei se pastreaza inca metoda traditionala de fermentare a vinului.

EFECTE. Chimioterapia distruge neuronii si provoaca pierderi de memorie, arata un studiu realizat de Universitatea Rochester, New York. Medicamentele care distrug celulele canceroase scad luciditatea pacientilor si capacitatea de a rezolva probleme, mai spun oamenii de stiinta. Daca la adulti aceste efecte se estompeaza in cativa ani, in cazul copiilor ele pot avea consecinte permanente. Cercetatorii spera ca rezultatele studiului vor permite imbunatatirea tratamentului anticancer pe viitor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă