x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Noi 2006   •   00:00
IMUNITATE. Sistemul imunitar poate fi utilizat in tratarea formelor grave de cancer de piele prin manipularea genetica a unor celule, aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani de la Universitatea din California. Cantitatea de celule T prezente in sistemul imunitar, care recunosc si ataca corpurile straine precum celulele tumorale, este limitata de un alt tip de celule numite Tregs. Iar daca prin interventia medicilor este suprimata activitatea celulelor Tregs, sistemul imunitar va fi liber sa actioneze la putere maxima impotriva celulelor canceroase.

MEDICINA NUCLEARA. In contrast cu dezvoltarea medicinei nucleare pe plan mondial, in tara noastra reteaua de medicina nucleara se afla la un nivel dezolant. Majoritatea echipamentelor utilizate dateaza din anii ’70-’80, iar pentru cele cateva achizitionate intre anii 1990 si 1995 nu se pot asigura piese de schimb, a subliniat prof. dr. Ioan Codorean, presedintele Societatii Romane de Medicina Nucleara. Dotarea laboratoarelor din Romania cu aparatura moderna este absolut necesara, pentru ca altfel, din ianuarie 2007, cele care nu indeplinesc criteriile Uniunii Europene vor fi inchise.

DIABET. Peste trei milioane de persoane mor anual in lume din cauza excesului de glucoza in sange, dintre care aproximativ 960.000 din cauza diabetului si 2,2 milioane din cauza tulburarilor cardiovasculare, conform unui studiu publicat in revista britanica The Lancet. Un nivel crescut al glicemiei produce, in afara de diabet, infarct (21% din cazuri) si accidente vasculare cerebrale (13% din cazuri). Cele mai multe decese au loc in tarile sarace sau in curs de dezvoltare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă