x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Georgeta Licsandru    |    26 Apr 2007   •   00:00

ALCOOL. Alcoolul distruge creierul femeilor mai repede decat pe cel al bărbaţilor, in condiţiile unei greutăţi corporale egale, arată un studiu publicatin revista americană Alcoholism: Clinical and Experimental Research. Cercetătorii au măsurat funcţiile mentale la 102 voluntari dependenţi de alcool, 78 de bărbaţi şi 24 de femei, cu varste cuprinse intre 18 şi 40 de ani. Femeile dependente de alcool au obţinut rezultate mult mai proaste la testele de memorie vizuală, logică şi de soluţionare a unor probleme faţă de bărbaţii cu acelaşi viciu.

DIABET. Depresia ar putea contribui la declanşarea diabetului la persoanele in varstă. "Rezultatele studiului nostru arată că medicii trebuie să ia in serios simptomele de depresie apărute la persoanele de varsta a treia, pentru că sporesc riscurile de dezvoltare a diabetului la aceşti pacienţi. Cele mai multe persoane care sunt afectate de această boală sunt fie supraponderale, fie obeze. După o analiză mai atentă a acestor factori, am constatat o relaţie intre depresie şi diabet", arată dr. Mercedes Carnethon, profesor la Facultatea de Medicină Feinberg de la Universitatea Northwestern.

SONDAJ. Pacienţii nu inţeleg "limba" vorbită de medici in timpul consultaţiilor medicale şi consideră că au nevoie de bani, relaţii şi un anume statut social pentru a fi consultaţi la timp. Aceste date sunt oferite de un sondaj efectuat la cererea Colegiului Medicilor Iaşi. De asemenea, 72% dintre cei intervievaţi consideră că gestionarea fondurilor colectate de la asiguraţi este defectuoasă. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă