x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Lainici: Servicii la mănăstire cu salmonella

Lainici: Servicii la mănăstire cu salmonella

de Gabriela Mladin    |    28 Iul 2009   •   00:00

Cei 23 de muncitori şi turişti care au mâncat la Mănăstirea Lainici, în urmă cu câteva zile, şi au ajuns apoi în spital au fost intoxicaţi cu salmonella. Este concluzia inspectorilor Autorităţii de Sănătate Publică din Gorj, care au distrus ieri alimentele infestate din bucătăria mănăstirii.



Acelaşi germen a fost descoperit şi în brânza pe care muncitorii şi turiştii veniţi la Mănăstirea Lainici au consumat-o înainte de a li se face rău. Toţi au fost atunci spitalizaţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Analizele de sânge au arătat prezenţa salmonellei la toţi pacienţii.

Inspectorii sanitari au mai descoperit că mâncarea era depozitată la temperatura camerei, într-un bloc alimentar improvizat.

Conform directorului ASP Gorj, Doina Alăman, stareţul mănăstirii a încercat să ascundă resturile de mâncare din care consumaseră pacienţii înainte de a li se face rău.  Pentru aceasta, Mănăstirea Lainici riscă o amendă de 6.000 lei.

După acest incident, Direcţia Sanitar-Veterinară va verifica toate lăcaşurile de cult, pentru a vedea dacă se respectă normele de igienă pe linia alimentaţiei.

De asemenea, inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică vor lua legătura cu Mitropolia Olteniei pentru a găsi o soluţie, astfel încât turiştilor care vin la mănăstiri să nu li se mai servească masa în spaţii neautorizate sanitar.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă salmonella