x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mic dejun extradulce cu cereale

Mic dejun extradulce cu cereale

de Oana Antonescu    |    06 Mai 2009   •   00:00
Mic dejun extradulce cu cereale
Sursa foto: /Stockxpertcom

O porţie de cereale este cel mai sănătos mic dejun. Cu o condiţie: să aibă un conţinut scăzut de zahăr. Peste jumătate din cerealele de pe piaţă sunt foarte bogate în zahăr, semnalează un studiu britanic.



Cerealele reprezintă una dintre cele mai bune surse de vitamine, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu. Ele scad colesterolul, întăresc sistemul imunitar, previn obezitatea, lipsa de calciu, anemia feriprivă, bolile cardiovasculare şi chiar cancerul de colon. Însă pentru a ne bucura de toate aceste beneficii, cerealele nu ar trebui să conţină zahăr, ciocolată, conservanţi sau coloranţi.

Potrivit unui studiu realizat recent de Protecţia Consumatorilor din Marea Britanie şi citat de cotidianul Times, 59 din cele 100 de tipuri de cereale pe care le-a analizat conţin cantităţi mari de zahăr. 31 din acestea conţineau peste patru linguriţe cu zahăr pe porţie, ceea ce înseamnă chiar mai mult decât un bol cu îngheţată.

CITIŢI ETICHETA!
Când alegeţi cerealele pentru micul dejun, verificaţi conţinutul de zahăr de pe etichetă, ne sfătuiesc nutriţioniştii cotidianului Times. Foarte bogate în zahăr sunt produsele care conţin 10 grame de zahăr la 100 grame, iar un conţinut scăzut au cele cu mai puţin de 2 grame de zahăr la 100 grame. Atenţie!

Zahărul se poate găsi pe eticheta cerealelor sub diverse forme: zaharoză, glucoză, sirop de glucoză, sirop de arţar, sucuri de fructe, zahăr invertit, miere, fructoză, dextroză sau maltoză.

Cu cât lista este mai lungă, cu atât mai ridicat este conţinutul de zahăr al cerealelor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă zahăr