x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Molecula din vin

Molecula din vin

07 Iun 2004   •   00:00

O substanta prezenta in cantitati mari in vin ajuta la combaterea bolilor cardiovasculare. Substanta se numeste resveratrol si la inceputul anilor ’90 a fost izolata in alune si dude.



Dar in pielita boabelor de strugure se gasesc cantitatile cele mai mari de resveratrol. Ea are un puternic efect anticoagulare, impiedicănd blocarea vaselor de sănge, cea mai frecventa cauza a atacurilor cardiace Âşi congestiilor cerebrale. Conform unor studii preliminare, resveratrolul ar putea duce Âşi la formarea de noi dendrite in creier Âşi ar putea fi util in tratarea bolilor pulmonare obstructive cronice. Concentratia de resveratrol difera in functie de tipul de vin, sortimentele rosii contin de 10 ori mai multe molecule decăt cele albe. Specialistii reamintesc ca vinul este o bautura alcoolica, ceea ce inseamna ca sunt suficiente doua pahare de vin zilnic, pentru a preveni unele boli. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă