x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Nu se pierde războiul din creier

Nu se pierde războiul din creier

29 Mai 2007   •   00:00

Explozia, de fapt războiul, ivit brusc in vasele din creier, cu alte cuvinte, accidentul vascular cerebral, omoară pe rupte, şi dacă nu omoară, lasă oameni paralizaţi care-şi blestemă viaţa inţepenită in pat sau in cărucioare cu rotile.
Â
Accidentul vascular cerebral este ucigaşul numărul unu in lume, este boala care lasă cei mai mulţi invalizi in urma ei. A existat o perioadă cănd, in lume, medicina ridica din umeri şi ofta cum că nu prea sunt multe de făcut in cazurile de accident pe vasele din creier. Americanii insă au dovedit că, dacă se intervine energic şi la timp, dacă se alocă fonduri importante in recuperarea celor rămaşi cu paralizii, nu se mai vorbeşte de pesimism total in cazul accidentelor vasculare cerebrale.
Prin zbuciumul fără odihnă al academician profesor doctor Constantin Popa, şeful neurologiei romăneşti, s-a creat, purtănd semnătura lui, o unitate de elită

in intervenţii dintre cele mai moderne in caz de accident vascular cerebral, şi asta la Institutul de Boli Cerebrovasculare "Prof. Dr. Vlad Voiculescu" din Bucureşti. Pentru că, dacă se intervine prompt şi cu cele mai variate metode, bolnavii pot fi salvaţi din accidentele vasculare cerebrale şi recuperaţi din invalidităţi după atacul cerebral. Aşadar, in faţa războiului din creier, numit accident vascular cerebral, nu trebuie să te predai. Pentru că, aşa o spune reputatul prof. dr. Constantin Popa, oricănd există şansa să ieşi invingător din acest război.

Â

×
Subiecte în articol: sanatatea noastra