Carnea de pui sau de vita, pestele, ouale si produsele lactate sunt surse importante de proteine, fiind de asemenea bogate in fier si numeroase alte minerale. De aceea toate aceste alimente ne ajuta sa luptam contra afectiunilor specifice sezonului rece.
STELUTA INDREI
DIETA. Spanacul cu ou este un fel de mancare deosebit de util in sezonul rece
|
ANTIFRIG. Numeroase studii confirma consumul de peste ca fiind un factor de prevenire a bolilor cardiovasculare. Dar pentru ca regula sa functioneze trebuie sa mancam peste gras din marile reci (somon, macrou, hering, tonâ¦), de doua sau de trei ori pe saptamana, ceea ce inlocuieste cu succes carnea de porc sau de pui.
Grasimea acestor feluri de peste au un efect cu totul special: ea ne permite sa suportam mai bine frigul, mai ales in cazul copiilor si al femeilor sensibile. Populatiile din regiunile arctice sau din tarile unde predomina frigul suporta mai bine conditiile de viata datorita consumului crescut de peste gras. Acesta este bogat in acizi grasi numiti "omega-3", care favorizeaza circulatia sangelui, mentinand in stare buna vasele sangvine. Pentru a beneficia de toate calitatile nutritionale ale pestelui este necesar sa il preparati la cuptor cu ulei de masline, la microunde sau fiert sub forma de rasol.
Citește pe Antena3.ro