x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Obezitate - Angajatii slabi, premiati

Obezitate - Angajatii slabi, premiati

de Andrada Floria    |    22 Sep 2005   •   00:00

"Esti intr-o forma fizica de invidiat? Nu esti obez si reusesti sa iti mentii silueta? Firma la care lucrezi iti ofera un bonus in bani sau intr-o asigurare medicala mai avantajoasa."
Acesta este sloganul unei noi politici practicate de angajatorii americani si care ia amploare pe piata muncii din Statele Unite.

Motivul pentru care s-a ajuns la rasplatirea angajatilor care nu au probleme cu kilogramele in plus este acela ca obezitatea reprezinta unul dintre principalii factori care cresc mortalitatea in randul americanilor. Insa un alt inconvenient al faptului ca tot mai multi americani sunt obezi este cresterea valorii asigurarilor medicale pe care le suporta firmele angajatoare. De aceea, managerii isi incurajeaza subalternii sa se mentina in forma sau sa scape de excesul de grasime.

MOTIVATIE. Metodele de a-si motiva angajatii sa slabeasca difera de la o firma la alta. De exemplu, o companie din Minnesota le ofera un bonus de 100 de dolari angajatilor care participa la programe de fitness. In Ohio, directorii unei firme au ajuns chiar pana la a-si ameninta angajatii ca daca sunt obezi si nu fac nimic pentru a slabi nu au dreptul la asigurare medicala gratuita.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă