x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei PERFORMANŢĂ/Stomatologie la microscop

PERFORMANŢĂ/Stomatologie la microscop

de Magda Marincovici    |    11 Mar 2009   •   00:00
PERFORMANŢĂ/Stomatologie la microscop

Chirurgie maxilo-facială. Ortodonţie. Implantologie. Endodonţie. Protetică. Cosmetică dentară. ORL. Laserterapie. Radiologie computerizată. Laborator de tehnică dentară. Toate într-o clinică stomatologică: Velvet Dental.



Velvet Dental Primăverii  este un nou centru, dezvoltat pe o suprafaţă de 300 mp,  în cartierul Primăverii. Clinica dispune de cinci cabinete stomatologice, incluzând o unitate de chirurgie, una de endodonţie microscopică, un laborator de tehnică dentară, un centru computerizat de investigaţii radiologice, un loc de joacă generos pentru copii şi o bibliotecă medicală. "Velvet Dental propune o abordare interdisciplinară a terapiei stomatologice într-un spaţiu complet ergonomizat, special conceput pentru a asigura o atmosferă care să îndepărteze stresul vizitei la stomatolog", spune Cristian Costăchescu, manager general. Experienţa arată că multe afecţiuni stomatologice sunt asociate cu cele ORL. În acest sens, aici funcţionează un serviciu de ORL. Astfel, pacienţii nu mai sunt dirijaţi către alte clinici, ei beneficiind aici de tratament complet: stomatologic şi ORL.  

Velvet Dental dispune de un cabinet destinat exclusiv chirurgiei şi implantologiei. Pe lângă preocuparea pentru siguranţa actului medical, asigurată de sterilizarea cu echipament de ultimă generaţie şi de respectarea cu stricteţe a procedurilor de sterilizare şi testare microbiologică, cabinetul de chirurgie-implantologie poartă amprenta tehnologiei de vârf, beneficiind de microscop, fiziodispenser, dar mai ales de intervenţiile unei echipe de specialişti. Implanturile sunt de ultimă generaţie şi aplicarea se face în condiţii de strictă sterilitate. Implanturile sunt confecţionate din titan, un material inert, rezistent şi în general bine tolerat de corpul uman.

TRATAMENTUL DE CANAL
La Velvet Dental, tratamentul de canal se face sub control microscopic. Ne explică pas cu pas cum se efectuează acest tratament Mihai Caba, medic dentist, doctor în ştiinţe medicale. "Dintele este izolat de restul cavităţii bucale pentru a nu intra salivă şi a nu-l contamina în timpul tratamentului. Se creează accesul spre canalele din rădăcinile dintelui. Unii dinţi pot avea o rădăcină şi un canal, dar sunt situaţii în care un dinte poate avea mai multe canale în aceeaşi rădăcină sau în rădăcini multiple, cum e cazul molarilor. Acest aspect este explicat fiecărui pacient înainte de tratament. Pulpa dintelui, infectată sau nu, se extrage din canalul dintelui. Apoi, canalul este atent instrumentat creând o formă conică, frumos conturată pentru a permite curăţarea lui. Totul sub controlul microscopului operativ. Curăţarea canalului este determinantă pentru un rezultat bun, soluţiile speciale de curăţare asigurând dezinfectarea lui. Urmează etapa de obturare şi sigilare a canalului cu materiale speciale. Frecvent, un dinte care are nevoie de  tratament de canal are coroana distrusă. Coroana se reface cât mai repede după finalizarea tratamentului de canal prin metode fizionomice directe: un pivot de fibră de sticlă (sau de altă natură) care ranforsează obturaţia (plomba).

Dintele este apoi învelit de o coroană ceramică pentru a asigura prezenţa dintelui şi îndeplinirea funcţiilor lui cât mai mult timp".


La dentist, cu plăcere

Copiii vin cu plăcere, fără teamă la Velvet Dental. Pentru că aici găsesc un mediu prietenos, dublat de tratamente puţin traumatizante al căror scop îl reprezintă prevenţia. Velvet Dental iniţiază programe de prevenţie şi tratament adresate copiilor, intitulate "Stomatologia ca o joacă", în cadrul cărora medicina şi specialiştii se mută alături de copii într-un spaţiu generos şi creativ, unde se împrietenesc şi află lucruri noi. Specialiştii pedodonţi află care sunt problemele stomatologice ale copiilor. Iar în acest "joc", copiii află cât de importantă este igiena pentru sănătatea dinţilor lor.

De asemenea, copiii învaţă că stomatologia nu este un lucru de care să te temi şi că vizitele periodice la un stomatolog fac să nu aibă nevoie de tratamente specializate şi costisitoare de-a lungul vieţii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă velvet dental