x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Persoanele grase se spala pe dinti mai rar

Persoanele grase se spala pe dinti mai rar

09 Feb 2005   •   00:00

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Tokyo au stabilit o legatura intre spalatul pe dinti si obezitate.

GEORGETA LICSANDRU

Rezultatele au fost publicate in revista Societatii japoneze de studiu al obezitatii. Astfel, persoanele care se spala pe dinti de trei ori pe zi sufera mai rar din cauza kilogramelor in plus. Membrii grupului de studiu au analizat modul de viata a 14.000 de persoane. Au fost luati in considerare factori cum ar fi: ceea ce au mancat si au baut subiectii, cat si cum au lucrat, cat au dormit si cat timp au acordat exercitiilor fizice.

CONCLUZII. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele slabe obisnuiesc sa se spele pe dinti dupa fiecare masa. In vreme ce printre cei cu mai multe kilograme in plus exista persoane care uita sa faca acest lucru macar o data pe zi.

Autorii studiului avertizeaza insa ca spalatul pe dinti nu trebuie privit ca un mijloc inedit de ardere a grasimilor. Potrivit acestora, cei care acorda mai multa atentie felului in care le arata dintii, cei care sunt preocupati sa nu aiba probleme cu cariile, cu mirosul gurii au mai multa grija de aspectul lor exterior in general. Cercetatorii sunt convinsi ca aceia care se spala des pe dinti au un mod de viata mult mai sanatos decat ceilalti. Acest lucru ii ajuta sa evite acumularea unor kilograme in plus, una dintre cauzele principale ale celor mai multe boli.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă