x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Poliţişti cu mască

Poliţişti cu mască

de Florin Condurateanu    |    13 Iun 2009   •   00:00

Poliţiştii de frontieră, personalul medical şi angajaţii din aeroporturi care intră în contact cu persoane venite în România din SUA, Canada şi Mexic, state afectate mai grav de virusul A (H1N1), vor purta măşti de protecţie împotriva gripei.



Măsura este inclusă în Planul naţional de intervenţie în pandemia de gripă, prezentat ieri de ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit ministrului Bazac, declanşarea oficială a pandemiei de gripă nouă obligă instituţiile publice să-şi stabilească propriul plan de măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului A (H1N1).

Acesta se va face în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a lansat nivelul maxim de alertă pandemică. Planul integrat va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare, iar ulterior documentul va fi trimis tuturor autorităţilor responsabile. Obiectivul său principal este cel de stabilire a măsurilor şi mecanismelor de acţiune pentru asigurarea protejării populaţiei împotriva ameninţării A (H1N1) şi de pregătire a sistemului de sănătate pentru a face faţă unei pandemii de gripă. În România, până în prezent, au fost confirmate 12 cazuri de gripă nouă.

La nivel mondial au fost înregistrate 29.669 de persoane infectate cu acest virus. Grupul farmaceutic elveţian Novartis a anunţat ieri producerea unui prim lot de vaccinuri împotriva virusului gripei porcine.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă