x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Producătorii vor să livreze medicamente

Producătorii vor să livreze medicamente

24 Iul 2008   •   00:00

Producătorii internaţionali de medicamente sînt dispuşi să livreze în continuare toate medicamentele necesare populaţiei şi să onoreze integral comenzile distribuitorilor, inclusiv pentru programele naţionale de sănătate, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii



Producătorii internaţionali de medicamente sînt dispuşi să livreze în continuare toate medicamentele necesare populaţiei şi să onoreze integral comenzile distribuitorilor, inclusiv pentru programele naţionale de sănătate, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. La  iniţiativa ministrului Eugen Nicolăescu, la sediul Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) a avut loc o întîlnire cu reprezentanţii principalelor companii farmaceutice, membre ale Asociţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), cu care a evaluat situaţia aprovizionării farmaciilor cu medicamente.    "MSP a reafirmat disponibilitatea de a deschide discuţii pentru realizarea unui nou memorandum, cu toată industria farmaceutică, în vederea introducerii unei noi modalităţi de calculare a preţurilor la medicamentele din CANAMED, pînă la sfîrşitul lunii septembrie 2008. De asemenea, vor fi reactualizate periodic lista de medicamente compensate, precum şi protocoalele terapeutice ataşate în funcţie de medicamentele noi care ar putea fi introduse pe piaţă", potrivit MSP.
În vederea stabilirii acestor obiective, a fost constituit un grup de lucru pentru finalizarea prevederilor viitoarei metodologii de calculare a preţurilor la medicamente.
Conform directorului executiv al ARPIM, Dan Zaharescu, problema actuală a medicamentelor este cauzată de nemulţumirea distribuitorilor cu privire la adaosul comercial stabilit de MSP. De la 15 iulie, distribuitorii nu au mai făcut nici o comandă de medicamente.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă medicamente