x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ridzi: "Raportul parlamentar va recomanda urmărirea mea penală"

Ridzi: "Raportul parlamentar va recomanda urmărirea mea penală"

09 Iul 2009   •   00:00

Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea Ministerului Tineretului şi Sportului va recomanda începerea urmăririi penale pentru delapidare şi abuz în serviciu a ministrului Monica Iacob-Ridzi. Informaţia a fost dată chiar de ministrul Ridzi, miercuri seara, într-o emisiune televizată.



Monica Iacob-Ridzi a susţinut că raportul comisiei a fost finalizat şi pus deja în discuţie miercuri dimineaţa, înainte de ultima sa audiere, fără a ţine cont de rezultatul auditului intern care se desfăşoară la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Ridzi a precizat că a primit o copie a documentului respectiv de la colegii săi din Partidul Democrat-Liberal, membri ai comisiei. Ministrul Tineretului şi Sportului s-a declarat 'dezamăgită' de activitatea comisiei. 'Am crezut că această comisie chiar ne poate ajuta', a spus Ridzi, subliniind că a conlucrat cu comisia pe tot parcursul desfăşurării activităţii acesteia.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă, deputatul liberal Alina Gorghiu, a afirmat, în scurta sa intervenţie în emisiune, că nu este vorba despre raportul final asupra cazului MTS, ci doar 'de un draft', cu un punctaj privind audierile care au avut loc, scrie Agerpres.

Deputatul PNL a precizat că draftul respectiv a fost împărţit tuturor membrilor comisiei, inclusiv democrat-liberalilor, din 'eleganţă', însă nu ar fi trebuit, conform înţelegerilor anterioare, să fie făcut public.

'Ei (deputaţii PD-L - n.r.) nu au dat dovadă de aceeaşi eleganţă', a afirmat Gorghiu. Ea a explicat că, pe baza rezumatului audierilor, urmează 'să se facă o armonizare a punctelor de vedere' din comisie.

Comisia îşi reia activitatea astăzi, urmând să voteze raportul cu care se va prezenta în plenul Camerei Deputaţilor. (V.A.)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă