x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Românii nu se spală pe dinţi

Românii nu se spală pe dinţi

de Georgeta Licsandru    |    08 Oct 2008   •   00:00

Gradul de igienă dentară a românilor este sub mediu, românii folosind foarte puţină pastă de dinţi şi doar una-două periuţe pe an, arată dr Alexandru Brezoescu, director executiv al Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice



Gradul de igienă dentară a românilor este sub mediu, românii folosind foarte puţină pastă de dinţi şi doar una-două periuţe pe an, arată dr Alexandru Brezoescu, director executiv al Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS). Acesta adaugă că românii au început să meargă la stomatolog pentru controale periodice, însă la capitolul igienă dentară mai avem de învăţat.
O altă problemă abordată de dr Alexandru Brezoescu la cel de-al XII-lea Congres al UNAS este numărul mic de dentişti care profesează în România – 17.000 de medici, dintre care aproximativ 3.700 în Bucureşti. În acest an, doar cinci medici dentişti au urmat studii de perfecţionare în tratamentul cu laser, deşi această metodă de tratament este foarte eficientă, semnalează dr Alexandru Brezoescu.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă