x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Rosiile te pazesc de cancer

Rosiile te pazesc de cancer

18 Ian 2005   •   00:00

Unul dintre cei mai importanti endocrinologi si anume doctor Ileana Marinescu, medic primar la Institutul de endocrinologie "Parhon", explica un subiect la moda: "alimentatia si cancerul".

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

De altfel, cunoscutul endocrinolog reaminteste ca scrie in Biblie cum ca "alimentele sa fie medicamentele tale". E o greseala sa te indopi cu carne de doua-trei ori pe zi, si asta zilnic. Medicina a concluzionat ca sunt suficiente 80 de grame de carne pe zi. Carnea e bine sa nu fie prajita, sa nu se prepare pe gratar, cu ulei incins. Carnea trebuie fiarta, preparata cu putin ulei cu apa. Prajirea carnii in ulei folosit de mai multe ori la prajeli e sinucidere curata, caci uleiul prajit mereu se imbogateste in acroleina, o toxina cancerigena.

Periculoase sunt carnea de vita, de porc, dar si de pasari, toate ingrasate artificial, caci hormonii estrogeni din aceasta carne ajung in organismul omului, producand cancer. Referitor la lapte, este indicat ca el sa fie muls de la o vaca hranita cu iarba netratata cu ierbicide si pesticide, aceste otravuri ca si hormonii estrogeni de ingrasare aducand cancerul. Carnea de vaca si de porc trebuie consumate rar. Mezelurile sunt si ele periculoase. Nu trebuie sa lipseasca doua mese pe saptamana bazate pe peste, mai ales din urmatoarele sortimente: tonul, somonul, heringii, macroul, pesti preparati la cuptor sau fierti. Trebuie gatit cu ulei presat la rece, nu la cald, carnea sa fie preparata cu ulei cu putin apa, cu rosii si cu usturoi. Usturoiul este anticancerigen, ca si rosiile, cele mai bune luptatoare cu cancerul, dintre legume. De altfel, usturoiul este considerat de mare valoare terapeutica, el avand si un efect antihipertensiv. Iar rosiile sunt secretul incidentei scazute a bolilor cardiovasculare in tarile din bazinul Mediteranei. Mediteraneenii mananca rosii, si acestea protejeaza inima si vasele.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă