x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Si amorul da dureri de cap

Si amorul da dureri de cap

13 Dec 2004   •   00:00

Profesorul doctor Dorin Sarafoleanu, seful clinicii ORL din cadrul Spitalului "Sfanta Maria", ne avertizeaza ca exista si dureri de cap in zona cefei.


Pulsul medicinei - FLORIN CONDURATEANU

Aceste dureri care apar in timpul actului sexual trec dupa partida de amor. Profesorul Dorin Sarafoleanu ne asigura ca de vina sunt tulburarile neurovegetative si hormonale ce insotesc emotia. Docherii, hamalii, cei ce incarca greutati sufera uneori de o durere pricinuita de efortul intens, este o durere in pulsatii in frunte si in tample, care se produce pe cale vasculara.

Des se intampla sa doara partea temporala, dupa 50 de ani, aceasta artera se vede sub pielea tamplei. Durerea face artera si mai proeminenta, omul sufera de junghiuri in cap, isi inclesteaza maxilarele si se ivesc tulburari de vedere, greturi, astenie. Se intalneste in diabet, in bolile de sistem, in poliartritele reumatice si se incearca tratamentul cortizonic. Unii oameni se plang de dureri de cap provocate de telefonul mobil, ale carui unde electromagnetice interfereaza cu acel curent bioelectric din organism.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă