x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Şi creierul are nevoie de exerciţii de fitness

Şi creierul are nevoie de exerciţii de fitness

de Magda Marincovici    |    11 Noi 2010   •   00:00
Şi creierul are nevoie de exerciţii de fitness
Sursa foto: /Thinkstock

Pe desktop apar patru figuri geometrice - pătrat, romb, triunghi, stea -, colorate diferit. Misiunea ta este să memorezi locul unde sunt plasate. Pentru că figurile vor dispărea şi, după o pauză de şase secunde, în mijlocul ecranului vei vedea una dintre cele patru figuri geometrice.

Ca să răspunzi corect, trebuie să-ţi reaminteşti exact locul era ea plasată figura geometrică. Exerciţiile rulează continuu şi prezintă grade diferite de complexitate. Pentru a obţine rezultatele promise trebuie să respecţi următoarea reţetă: 25-30 de minute de exerciţii de Brain Fitness. Zilnic sau la două zile, aproximativ şase săptămâni. În plus mai ai nevoie şi de multă multă voinţă.

Brain Fitness se adresează tuturor, indiferent de vârstă, dar mai ales persoanelor care constată că le scade capacitatea de concentrare, că memoria le joacă feste, că nu se mai pot mobiliza pentru un efort susţinut, că sunt stresate şi dau semne că nu se mai pot controla. În acelaşi timp, exerciţiile de Brain Fitness dezvoltă capacitatea naturală a organismului de a se lupta cu diverse boli, multe dintre ele cu influenţă directă în plan socio-profesional (de exemplu: stres, burnout, alergii, fobii, obezitate etc.).

Cercetările recente au demonstrat că astfel de exerciţii nu numai că îmbunătăţesc activitatea mentală, ci, de asemenea, optimizează sistemul imunitar, crescând starea generală de bine. "În primă instanţă, am creat acest CD ca suport pentru companii, în programele lor de management şi resurse umane: creşterea eficienţei procesului decizional, scăderea nivelului de stres profesional, creşterea stării de sănătate (well-being) a angajaţilor, creşterea motivaţiei şi a productivităţii angajaţilor. Ulterior, l-am conceput ca un material de training mental individual pentru oricine doreşte să îşi optimizeze capacitatea de concentrare, de autocontrol sau să îşi reducă nivelul de stres, putând fi, de asemenea, o sursă de informaţii pentru un stil de viaţă bazat pe o nutriţie sănătoasă", spune Stelian Marian, director general Synergon Consulting, compania de consultanţă în management, care a conceput acest CD.


Rezultatele sunt impresionante:
n) Creşterea puterii mentale şi de concentrare;
n) Îmbunătăţirea capacităţii de memorare;
n) Sporirea capacităţii de învăţare;
n) Un sistem imunitar mai eficient.

CD-ul Brain Fitness este o premieră în România, structurat în trei module: Brain Fitness cu exerciţii de training mental; Brain Research cu studii ce detaliază relaţia dintre sistemul nervos şi sistemul imunitar; Brain Foods care ne învaţă ce şi când să mâncăm astfel încât să avem un creier performant.


Tehnici de exersare mentală
Cercetătorii în neuroştiinţele comportamentale au creat tehnici de exersare mentală, de îmbunătăţire a sistemului imunitar şi a impactului unor medicamente contra unor boli infecţioase, inflamatorii, oncologice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă