x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Situaţie jenantă la Maternitatea Rm. Vâlcea: Naşti doar dacă ai cu ce să îţi cumperi necesarul!

Situaţie jenantă la Maternitatea Rm. Vâlcea: Naşti doar dacă ai cu ce să îţi cumperi necesarul!

20 Iul 2009   •   00:00

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din municipiul Râmnicu Vâlcea obligă pacientele, din cauza crizei financiare prelungite pe care o traversează instituţia, să îşi procure singure materialele sanitare.



"Pur şi simplu deja ne este jenă de cum funcţionăm, şi nu ştiu cum vom ieşi din acest colaps care durează de mai bine de şase - şapte luni. Vă spun sincer, pentru intervenţiile chirurgicale cum ar fi cezariene, chisturi, fibrom, le recomandăm pacientelor să îşi cumpere singure materialele sanitare, spitalul nu poate suporta aceste cheltuieli", spune dr. MarcelTomescu. Tot el precizează că deşi preţurile la utilităţi au crescut, la fel şi datoriile, banii pe care Ministerul Sănătăţii îi oferă pentru serviciile medicale sunt la fel. Datoriile se ridică la peste 2,5 milioane lei, care sunt fie la furnizorii de medicamente, fie pentru utilităţi.

"Nu mai e nimic în spital, nici oxigen, nici medicamente, nici alimente. Este o situaţie dezastruoasă, oxigenul ne costă şi nu avem bani, nou-născuţii au nevoie de acest oxigen, este hrana lor, cerşim înţelegere.Toată lumea cunoaşte situaţia de la maternitate. Am făcut atatea demersuri, am propus soluţii, ca anumite secţii care aparţin de Spitalul Judeţean şi funcţionează aici să aparţină de Maternitate, sau să fim preluaţi de Consiliul Local. Să se aloce investiţii pentru aparatură medicală nouă, să putem să ne autofinanţăm", declară directorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, medicul Marian Stoica, citat de Agerpres.

Luna trecută, Maternitatea din Vâlcea a împlinit 25 de ani de funcţionare, însă, după cum spune Stoica, "de când sunt eu medic aici, această unitate nu a trecut printr-o asemenea criză dezastruoasă". Premierul Emil Boc, care a efectuat sâmbătă o vizită la Râmnicu Vâlcea, a fost informat de situaţia critică pe care o traversează Spitalul de Obstetrică din municipiu, şeful guvernului promiţând că se va implica în rezolvarea acestei probleme.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă