x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Solutii contra migrenei de dupa Revelion

Solutii contra migrenei de dupa Revelion

03 Ian 2005   •   00:00

Dupa Sarbatorile de iarna, crizele de migrena afecteaza numeroase persoane. Alcoolul, dulciurile concentrate, lipsa de somn, excesul de cafeina, fumul de tigara, oboseala, stresul si zgomotul nu lipsesc de la petrecerile de Anul Nou.

STELUTA INDREI

RECOMANDARE. Relaxati-va cu ajutorul masajului pentru a calma durerile de cap!
Toti acesti factori declanseaza durerile de cap, mai ales in cazul celor predispusi, pentru ca migrenele apar deseori in familie, adica se transmit genetic. Noaptea alba pe care o petrecem majoritatea de Revelion si consumul de alcool sunt principalii vinovati de aparitia migrenei. Degeaba incercam sa recuperam orele de somn trezindu-ne mai tarziu decat de obicei, pentru ca tocmai acest lucru poate provoca durerea de cap. Printre factorii de risc se numara si frigul, care este dusmanul suferinzilor de migrene.

O migrena incepe de obicei printr-o durere intensa, pulsatila pe o parte a capului. Aceasta durere poate sa se extinda si este deseori insotita de greata si varsaturi. O migrena poate dura si cateva zile, provocand uneori sensibilitate exagerata la lumina, mirosuri si sunete.

REMEDII. Desi neplacute si invalidante, majoritatea durerilor de cap sunt probleme de sanatate care pot fi tratate prin relaxare, odihna si un analgezic. Dar daca sunt intense, se repeta frecvent sau sunt insotite de alte simptome, s-ar putea sa aveti nevoie de alte masuri suplimentare, printre care o consultatie la medic. Cu cat actionati mai rapid contra migrenei, cu atat metoda de tratament aleasa este mai eficienta. Anumite uleiuri de plante pot fi utile in relaxare, calmand migrenele. Umeziti-va varfurile degetelor cu una-doua picaturi de ulei esential de levantica, apoi masati-va usor tamplele prin miscari circulare. Repetati miscarile inapoia urechilor si deasupra cefei. Ceaiurile de paducel sau de tei, luate de trei ori pe zi, pot ajuta la tratarea durerilor de cap.

Aplicarea unei pungi cu gheata sau cu legume congelate pe frunte in timp ce stati cu picioarele in apa fierbinte poate opri o migrena. De asemenea, terapia prin masaj poate calma tensiunea din muschii capului, gatului, umerilor si fetei, care poate provoca durerea de cap. Un masaj al scalpului timp de 10 minute ar putea fi eficient contra migrenei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă