x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tratamentul homeopatic, ideal la copii

Tratamentul homeopatic, ideal la copii

09 Iul 2004   •   00:00

La copii, homeopatia ajuta, in mod deosebit, la prevenirea unor boli si evitarea repetarii unor afectiuni.

Este motivul principal pentru care in Franta homeopatia castiga tot mai mult teren pentru vindecarea copiilor de unele boli.

AVANTAJE. Se stie ca micutii fac foarte des otite, bronsite, angine. De regula, aceste afectiuni sunt "rezolvate" cu ajutorul antibioticelor, medicamente care sunt suspectate de numeroase efecte adverse. O solutie eficienta la tratamentul cu medicamente al acestor afectiuni o reprezinta homeopatia. Comparativ cu tratamentul cu medicamente, cel homeopatic prezinta multiple avantaje extrem de importante in cazul copiilor, care sunt o categorie de pacienti mai dificili. Astfel, tratamentul homeopatic este usor de administrat, efectele secundare sunt nule, ca de asemenea riscul alergiilor. Totodata, homeopatia este un tratament care "educa" organismul sa se apere de boli inca de la varstele mici. Astfel, prin homeopatie se reuseste nu numai vindecarea unor boli, dar se pune punct recidivelor si trenarii unor afectiuni. In repetate randuri medicii au avertizat asupra pericolului ca micutii sa devina rezistenti la anumite medicamente, in special antibiotice, prin administrarea acestora in mod frecvent. O solutie si in aceste cazuri o reprezinta homeopatia, care "invata" organismul sa tina piept unor boli.

TULBURARI PSIHOLOGICE. In opinia specialistilor, homeopatia constituie o solutie remarcabila si in planul tulburarilor psihologice. Acest tip de tratament reduce intensitatea unor tulburari si in acelasi timp restabileste echilibrul, urmand profilul psihologic al copilului. Astfel, sunt rezolvate tulburarile de somn, de concentrare, de adaptare la diferite medii, in special cel scolar. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă