x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

17 Mar 2005   •   00:00

18 MARTIE 2005

Cancer - Vitamina E, ineficienta

Un studiu efectuat in SUA sustine ca vitamina E nu protejeaza de cancer si bolile cardiovasculare, iar in doza ridicata ar putea chiar sa mareasca riscul imbolnavirii inimii. Studiul s-a desfasurat timp de sapte ani, pe un grup de persoane peste 55 de ani, suferind de maladii cardiovasculare sau diabet. Rezultatele studiului arata ca "moda" din anii ’90 a antioxidantilor (vitamina E, C, betacaroten) nu a fost justificata de protectia oferita de acestea impotriva cancerului sau infarcturilor. Aceasta idee a fost sustinuta de studii, care incercau sa demonstreze ca antioxidantii pot impiedica deteriorarea celulelor sanatoase si dezvoltarea celor canceroase.

CARANTINA. Toate cele sapte unitati spitalicesti din Vaslui sunt in carantina din cauza cresterii numarului virozelor respiratorii. In saptamana 8-14 martie, numarul internarilor bolnavilor de pneumopatie acuta s-a dublat, fata de prima saptamana a lunii. "Noi vom supraveghea morbiditatea si, cand se va reveni la normal, atunci vom permite din nou accesul vizitatorilor in spitale", a declarat Gabriela Danis, directorul adjunct al DSP Vaslui.

HEPATITA A. In judetul Suceava se inregistreaza in prezent opt focare de hepatita acuta virala de tip A in institutii de invatamant, a declarat adjunctul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava, Silvia Odette Nicolae. Focarele au fost depistate in scoli si gradinite din localitatile Malini, Dumbraveni, Fetesti, Granicesti, Plopeni, Tibeni, Satu-Mare si Stulpicani. In toate zonele afectate s-a procedat la dezinfectia cu substante clorigene si la promovarea normelor preventive in cadrul orelor de educatie sanitara, pentru ca hepatita A este cunoscuta si ca boala mainilor murdare.

DIABET. Aproximativ 7% din populatia judetului Harghita sufera de diabet, fenomenul fiind pus pe seama stilului de viata necorespunzator. Coordonatorul Programului National de Diabet din judetul Harghita, dr. Piros Gyorgy, a declarat ca marirea ingrijoratoare a numarului de diabetici din judet este pusa pe seama greselilor alimentare, a sedentarismului, obezitatii si a lipsei unei culturi alimentare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă