x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

11 Mar 2005   •   00:00

12 MARTIE 2005
CANCER. Un vaccin impotriva cancerului la san va fi testat in curand pe oameni. Cercetatorii de la Universitatea Washington si de la Centrul de Oncologie Siteman din St. Louis au creat un posibil vaccin care ajuta sistemul imunitar sa identifice celulele canceroase dupa o proteina prezenta in 80% din ele.

La soareci, un vaccin similar a determinat stoparea cresterii tumorilor si apoi reducerea lor in dimensiuni. Succesul testelor pe soareci va determina curand inceperea testelor pe oameni.

Antonia Bunnin, de la organizatia Breakthrough Breast Cancer, a spus ca, desi este foarte interesant, vaccinul este inca intr-un stadiu mult prea precoce pentru a se sti daca va functiona la oameni.

GRIPA. Cazurile de viroze respiratorii si de gripa sunt in crestere in aceasta perioada, informeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNS CBT). In ultima saptamana s-au inregistrat 38.628 de viroze respiratorii, dintre care 100 de cazuri compatibile cu gripa (27 de cazuri internate), fara decese.

In total, au fost izolate 29 de tulpini de virus, de tipul Wellington, Noua Caledonie si Hong-Kong, care produc gripa. Distributia tulpinilor izolate in functie de zona geografica este urmatoarea: 21 in Bucuresti, cinci in Buzau si trei in Bacau.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă