x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

08 Mar 2005   •   00:00

9 MARTIE 2005
MAI MULTE FETE. In luna februarie a acestui an, in Sectorul 6, au venit pe lume 322 de copii: 149 de fetite si 173 de baietei, transmite Rompres. Deosebirea fata de luna precedenta consta in optiunile pentru numele nou-nascutilor: daca inceputul de an a generat - datorita unor sarbatori religioase - alegerea unor prenume pur romanesti, luna februarie i-a inspirat pe parinti, acestia optand mai mult pentru prenumele de origine straina. In ceea ce priveste numarul casatoriilor oficiate de catre Serviciul Stare Civila al Sectorului 6, in februarie, 116 cupluri s-au hotarat sa isi uneasca destinele.

STUDIU. Un studiu australian arata ca elevele sunt nemultumite de felul in care arata, dorindu-si sa fie mai suple, transmite BBC online. O echipa de cercetatori de la Universitatea Flinders din Australia a intervievat peste 80 de fetite cu varsta intre 5 si 8 ani si a descoperit ca 47% din ele isi doresc sa fie mai slabe. Majoritatea considera ca, daca ar fi slabe, ar beneficia de mai multa popularitate printre colegi si prieteni. 55% au declarat ca ar tine cura de slabit daca s-ar ingrasa, tendinta fiind mai accentuata la fetele mai mari ca varsta.

TEST. Un test dermatologic, ce permite masurarea in timp foarte scurt a colesterolului, ar fi eficient si pentru evaluarea riscurilor cardiovasculare. Masurarea nivelului de colesterol din piele, care nu dureaza decat cateva minute, ofera medicilor un mijloc simplu si ieftin de a evalua riscurile cardiovasculare la persoane aflate, aparent, in stare buna. Testul este comercializat la pretul de 25 de dolari, de o companie farmaceutica americana.

FARMACII. Fondurile repartizate farmaciilor din Mehedinti abilitate sa elibereze medicamente pe baza de retete in regim gratuit si compensat s-au epuizat in cursul zilei de luni, informeaza Rompres. Pentru luna martie, Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate Mehedinti le-a alocat, celor aproape 16.000 de bolnavi din judet, 6,9 miliarde de lei, suma care s-a dovedit destul de mica. (Oana Vataselu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă