x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/INFO

VIATA SANATOASA/INFO

06 Mar 2005   •   00:00

7 martie 2005
CANCER. In Romania, in anul 2003, incidenta cancerului era de 268 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, ceea ce inseamna anual un numar de 35.000-46.000 de pacienti care trebuie sa se adreseze serviciilor de radioterapie pentru tratament de specialitate, a declarat prof. dr. Rodica Anghel, directorul Institutului Oncologic "Prof. dr. Al. Trestioreanu". In cursul evolutiei bolii, 60%-80% din pacientii diagnosticati cu cancer trebuie sa beneficieze de radioterapie.

LIMITARE. Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile informeaza ca evolutia virozelor respiratorii in tara noastra se afla in limite normale. Preventiv, Directia de Sanatate a Municipiului Bucuresti a recomandat spitalelor bucurestene o limitare a circulatiei vizitatorilor in zonele cu risc crescut. In ultimele zile au fost raportate 45.437 de viroze respiratorii din care 67 de cazuri cu gripa.

DROGURI. Testul pe saliva, cel mai nou si mai rapid sistem de testare pentru depistarea consumului de droguri, a fost introdus in Romania in ianuarie, a declarat presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), Pavel Abraham. Sistemul este alcatuit dintr-un dispozitiv de colectare a lichidului oral, un tub colector si testerul propriu-zis. Marja de eroare a testului este mica.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă