x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/INFO

VIATA SANATOASA/INFO

06 Feb 2005   •   00:00

7 februarie 2005
MALADIE. In Japonia s-a inregistrat primul caz de transmitere a bolii vacii nebune la om. Anuntul a fost facut public de Ministerul Sanatatii japonez, confirmand decesul unei persoane, survenit in decembrie anul trecut, in urma acestei maladii. Aceasta a contractat boala vacii nebune dupa ce a calatorit in Marea Britanie in anul 1990, unde 148 de oameni au murit din aceasta cauza.

NUMIRE. Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania a hotarat ca, atat timp cat Mircea Cinteza este ministrul Sanatatii, functia de presedinte al CMR va fi exercitata de conferentiar doctor Liviu Cocora.

TRICHINELOZA. De la inceputul anului, 11 damboviteni au ajuns la spital, pentru ca au consumat carne infestata cu trichinela spirallis. Seful Serviciului de Supraveghere a Starii de Sanatate a Populatiei din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dambovita, Maria Bejan, a declarat ca toti au facut forme usoare si medii ale bolii. Medicii spun ca pentru evitarea imbolnavirii este obligatoriu sa supunem carnea unui examen trichinoscopic inainte de a o consuma. Este important sa fierbem sau sa frigem bine carnea atunci cand o preparam.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă