x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

02 Feb 2005   •   00:00

3 FEBRUARIE 2005
AJUTATI SALVARILE!. Ministerul Sanatatii face apel catre toate dispeceratele de la drumuri nationale si judetene si autoritatile locale competente sa puna la dispozitie utilaje de deszapezire cu prioritate pentru ambulante. Intrucat prognozele meteorologice sunt nefavorabile, ambulantele nu pot ajunge la urgentele medicale. Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a semnalat Prefecturii ca, din cauza caderilor masive de zapada, accesul in Spitalul Clinic Universitar, Spitalul Clinic de Bolnavi Cronici si Geriatrie Sf. Luca, Spitalul Clinic Sf. Ioan si Spitalul Clinic Dr. Victor Babes a fost impiedicat.

TUMOARE. Un barbat din localitatea nemteana Tibucani, care avea o tumoare pe creier de dimensiuni foarte mari, a fost operat de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Ei spun ca tumoarea ii invadase aproape un sfert din creier. "A ajuns la o dimensiune cu diametrul de 9 cm si o greutate postoperatorie de aproximativ 300 de grame. Sunt o greutate si un volum mai putin intalnite chiar si in literatura de specialitate", a declarat dr. Dan Dobrin, neurochirurgul care a efectuat interventia.

RAIE. 17 elevi care locuiesc la internatele unor licee din municipiul Vaslui au fost depistati cu raie. "Le-am prescris tratamentul antiparazitar, pe baza de sulf, care se impune in astfel de cazuri", a declarat medicul Viorica Stoica. Scabia este o boala parazitara care se transmite prin contact direct, prin folosirea in comun a unor obiecte. Doar izolarea celor care au scabie si urmarea corecta a tratamentului prescris, combinata cu o dezinsectie completa a lenjeriei si a obiectelor de imbracaminte, poate fi eficienta.

TRICHINELOZA. Noua membri ai unei familii din Brasov au fost diagnosticati cu trichineloza, sapte dintre ei fiind internati. Directia de Sanatate Publica Brasov incearca sa izoleze focarul, in conditiile in care alte 20 de persoane, rude si vecini, care au gustat si ele din carnea infestata, erau asteptate la spital pentru analize. Pacientii au suferit forme medii ale bolii si au venit la spital dupa ce, timp de mai multe zile, au avut febra mare, dureri de cap si musculare, stari de voma si diaree.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă