x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

30 Ian 2005   •   00:00

31 IANUARIE 2005
CLUJ - NOI SECTII DE TRANSPLANT. Ministrul Sanatatii, prof. dr. Mircea Cinteza a inaugurat noi sectii la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj: un bloc operator, o sectie ATI si o sectie speciala de pretransplant. De asemenea, a crescut si numarul de paturi de la 78 la 100. In premiera, aceste sectii sunt dotate cu un sistem de supraveghere folosit de personalul medical atat in timpul interventiilor, cat si al recuperarii pacientilor. Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj este prima institutie medicala din Romania in care a fost efectuat un transplant pediatric, iar anul trecut un dublu transplant de rinichi si pancreas. De la infiintarea acestei unitati medicale si pana in prezent au fost realizate peste 600 de transplanturi renale, iar in anul 2004 peste 6.000 de operatii de specialitate.

ENTORSE. Cel putin 20 de locuitori din Alba-Iulia au solicitat ajutorul medicilor de la Urgente dupa ce au alunecat pe gheata sau zapada, multi dintre acestia fiind internati la Ortopedie. Pacientii au luxatii, contuzii si entorse, printre cei internati inregistrandu-se si cazuri mai grave, de fracturi ale membrelor. Multe accidente s-au intamplat pentru ca oamenii nu au curatat spatiile ce le revin.

AJUTOR. La o luna dupa dezastrul provocat de cutremurul din Asia de Sud-Est, Crucea Rosie Internationala a acordat, asistenta pentru peste 500.000 de supravietuitori, si continua operatiunile umanitare, informeaza Crucea Rosie din Romania. Federatia Internationala furnizeaza zilnic apa potabila la peste 115.000 de persoane, asistenta medicala, adapost, hrana si bauturi calde la peste 44.000 de persoane. (Oana Vataselu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă